Nieuws van de Voedselbank

Resultaat AH-Actie: 30 Pallets!

Resultaat AH-Actie: 30 Pallets!

Afgelopen weekend kreeg onze Voedselbank, die met een groot team van vrijwilligers alle producten van onze AH-actie heeft gesorteerd, een appje met het resultaat: Meer dan 30 volle pallets met houdbare producten.

‘ABAB Doet’ bij Voedselbank Nijmegen!

‘ABAB Doet’ bij Voedselbank Nijmegen!

Op zaterdagochtend 16 maart 2024 verwelkomde Thea Creemers van de Voedselbank Nijmegen een enthousiaste groep medewerkers van ABAB Nijmegen en Boxmeer.

Samen bundelden ze hun krachten in het kader van de activiteit ‘ABAB Doet’, met als doel onze voedselkratten een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Opbrengst actie St. Nicolaas Jenaplan Basisschool bekend!

Opbrengst actie St. Nicolaas Jenaplan Basisschool bekend!

Op 20 maart mocht Sasja Kamil namens de Voedselbank Nijmegen Overbetuwe een praatje houden voor meer dan 100 enthousiaste basisschoolkinderen van de St. Nicolaas Jenaplan Basisschool. De energie en nieuwsgierigheid van de kinderen waren hartverwarmend!De week daarop...

Winkelen in Rotterdam

Het ontwerp voor de supermarkt van de voedselbank in winkelcentrum Dukenburg is klaar.  Om de puntjes op de i te zetten ging een Nijmeegse delegatie op bezoek bij collega’s in Rotterdam. De voedselbankwinkel in Crooswijk bleek een bron van inspiratie. Dit stadsdeel...

📺 𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐢𝐣𝐤𝐭𝐢𝐩! 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚 ‘𝐊𝐨𝐨𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐮’ 𝐨𝐩 𝐍𝐏𝐎

📺 𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐢𝐣𝐤𝐭𝐢𝐩! 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚 ‘𝐊𝐨𝐨𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐮’ 𝐨𝐩 𝐍𝐏𝐎

𝐓𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐢𝐣𝐤𝐭𝐢𝐩! 𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚 ‘𝐊𝐨𝐨𝐤 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐮’ 𝐨𝐩 𝐍𝐏𝐎 – 𝐀𝐥𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐧𝐮 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠 𝐳𝐢𝐞𝐧 (𝐯𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐧𝐤 𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭)!

Winkelproject van start

Winkelproject van start

De toekomstige voedselbankwinkel in Nijmegen komt in het voormalige pand van Zeeman in winkelcentrum Dukenburg. Dat wordt eerst verbouwd. Een grote klus, mede door alle techniek die nodig is voor koeling van voedsel. De opening wordt dan ook niet voor de zomer...

Fijne Feestdagen!

Fijne Feestdagen!

Met genoegen delen wij dat Voedselbank Nijmegen Overbetuwe ook in 2023 succesvol honderden huishoudens heeft voorzien van wekelijkse voedselpakketten. Wij wensen iedereen namens onze Voedselbank zeer fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig 2024!

Voedselinzameling Overbetuwe doorslaand succes

Op 15 en 16 december organiseerden de kerken in Overbetuwe en Lingewaard hun jaarlijkse grote voedselinzameling, samen met de Rotary, Lions en Stichting Leergeld Oost Betuwe. Daarbij waren 29 grote en kleine supermarkten en zo'n 450 vrijwilligers betrokken in...

Kerstmarkt Talis

Werknemers van woningcorporatie Talis konden hun kerstcadeau in de vorm van waardebonnen tijdens een kerstmarkt (deels) doneren aan de voedselbank. Een mooi initiatief. Opbrengst 504 euro.

Eten met wat lekkers

Nijmeegse scholen en kerken hielden hun jaarlijkse grote kerstactie. Ze zamelden voedsel in voor de klanten van de voedselbank, inclusief wat lekkers voor Kerst.

Onze nieuwsbrief ontvangen

Meld u hier aan. Afmelden kan elk moment.