Uw eigen actie opzetten?

Wilt u een actie opzetten om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank? Dit kunt u veelal zelfstandig doen. Met een aantal zaken kunnen we u helpen.

​Deze producten ontvangen we graag:

 • Promotiemateriaal (zie hieronder)
 • Voor scholen kunnen we lessen over de Voedselbank verzorgen voor uw leerlingen.
 • Kratten en/of dozen af komen geven en later op komen halen wanneer u dat wilt.
 • Bij grote hoeveelheden hebben wij transport- en opslagmogelijkheden.
 • Een ontvangst in onze loods bij het overhandigen van de resultaten. We maken dan ook een foto.
 • Vermelding van uw actie op onze website.

Omdat onze vrijwilligers het al erg druk hebben met het inzamelen en verspreiden van de voedselpakketten zelf vragen wij u de actie zoveel mogelijk zelfstandig te organiseren. Wilt u toch graag even overleggen? Bel ons dan even. Dan kunnen wij u in contact brengen met de juiste persoon.

Promotiemateriaal

Wilt u een actie opzetten en wilt u daarbij promotiemateriaal gebruiken? Hieronder vindt u een flyer met informatie en een bestand met de gewenste producten.

Wilt u naast bovenstaande ook gebruik maken van een banner? Neem dan contact op met loodsbeheer@voedselbanknijmegen.nl.

Uw actie in beeld

Wij vinden het waardevol om uw actie of donatie onder de aandacht te brengen op onze website en social media. Uw actie kan anderen aanmoedigen om de Voedselbank te steunen. Stuurt u daarom alstublieft een korte tekst en een foto van uw actie/donatie naar communicatie@voedselbanknijmegen.nl. Wanneer gewenst wordt het geanonimiseerd geplaatst.

Voedsel brengen

We vragen u kleine hoeveelheden zoveel mogelijk zelf te brengen. Voor grote hoeveelheden hebben wij transport- en opslagmogelijkheden. U kunt voedsel brengen naar onze loods aan de Winkelsteegseweg 144B te Nijmegen. Dat is mogelijk op de volgende momenten:

 • dinsdag 09.00-13.00 uur
 • donderdag 09.00-20.00 uur
 • vrijdag 08.00-13.00 uur

Andere tijden voor bezoek van de loods in overleg met loodsbeheer@voedselbanknijmegen.nl.

De poorten aan de Winkelsteegseweg en aan de Tarweweg zijn dagelijks om 18.00 uur gesloten. Donderdag is alleen de Tarweweg geopend tot 20.00 uur.

Niet elke actie past

Wij kunnen jammer genoeg niet meehelpen met alle acties voor mensen die het minder hebben. Hoe hartverwarmend en sympathiek de acties vaak ook zijn, we zijn als vrijwilligersorganisatie jammer genoeg niet in staat om aan elke actie mee te helpen. Niet omdat we niet willen, maar omdat we niet kunnen, bijvoorbeeld omdat onze vrijwilligers gewoonweg de tijd niet hebben om zo’n actie goed te organiseren. En er komt bij een actie vaak veel meer kijken dan je denkt. Met de volgende acties werken we niet mee of zijn we noodgedwongen voorzichtig:

 • Acties voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld kortingsacties die primair bedoeld zijn om meer klanten te trekken.
 • Acties waardoor de privacy van onze klanten in het gevaar komt. Wij verstrekken geen persoonlijke gegevens van onze klanten en kunnen niet meewerken aan een actie waarin klanten rechtstreeks persoonlijk benaderd worden.
 • Dit is ook de reden waarom we niet meewerken aan enquêtes of andere onderzoeken onder onze klanten. Onze vrijwilligers werken overigens wel graag mee!
 • Acties waar slechts een klein deel van de klanten van profiteert. In principe moet de actie (vrijwel) ieder van onze inmiddels meer dan 700 klantgezinnen kunnen bereiken. Heeft u 700 leuke nieuwe kinderboeken over dan steken we die graag bij in de kratten. Maar wij zijn niet in staat om 10 gratis kaartjes voor LaserQuest eerlijk verspreiden.
 • Acties met flyers. Het is in principe mogelijk om een flyer over uw actie uit te reiken aan onze klanten als zij hun pakket komen ophalen op vrijdagochtend. Dat kan alleen als onze vrijwilligers daar tijd voor hebben, want er is regelmatig een extra uitdeelactie. We overleggen graag of het uitdelen van uw materiaal in de planning past. Overigens verspreiden we alleen flyers in meerdere talen (waaronder Arabisch).
 • Acties bij de uitgiftepunten. Als een klant zijn of haar pakket komt ophalen, moet dat in anonimiteit kunnen gebeuren voor wie dat wil en we zijn met dit soort acties daarom terughoudend.
 • Acties die niets met voedsel te maken hebben, bijvoorbeeld het inzamelen van speelgoed voor kinderen van onze klanten. Of het organiseren van leuke uitjes voor (een klein deel) van onze 700 klanten. Het vereist te veel logistiek om voor 700 gezinnen voldoende intact speelgoed in te zamelen en dit goed (op leeftijd) te verspreiden.

We vragen uw begrip voor onze beperkingen. Maar neem alstublieft bij twijfel gerust contact op.

Bent u niet in de gelegenheid om voedsel te doneren, maar wilt u wel helpen? Een gelddonatie is ook mogelijk en stelt ons in staat om gezond en vers voedsel bij te kunnen kopen, zoals groenten, fruit en eieren.