Uw eigen actie opzetten?

Heeft u een leuk idee om een actie op te zetten? Dan overleggen we graag of en hoe we u daarbij kunnen helpen. Stuur een e-mail naar communicatie@voedselbanknijmegen.nl met uw idee en telefoonnummer, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Ons beleid voor acties

Regelmatig wordt de Voedselbank benaderd door mensen of bedrijven die iets extra’s willen doen voor de klanten van de Voedselbank. Als u een actie wilt doen om voedsel in te zamelen denken we graag met u mee! Wel is het goed te weten dat onze vrijwilligers het al erg druk hebben met het inzamelen en verspreiden van de voedselpakketten zelf, en daarnaast weinig of geen tijd overhouden om uw actie mee te organiseren. Hier vindt u een lijstje met welk voedsel we heel goed kunnen gebruiken.

Waar kunnen we u bij helpen?

 • Vermelding van uw actie op onze website.

 • Flyers met daarop informatie over welk voedsel we nodig hebben.

 • Kratten en/of dozen af komen geven en later op komen halen wanneer u dat wilt.

 • Een banner van de Voedselbank om aandacht op uw actie te vestigen.

 • Voor scholen: we kunnen lessen over de Voedselbank verzorgen voor uw leerlingen.

 • Een ontvangst in onze loods bij het overhandigen van de resultaten.

 • We maken dan ook een foto die u voor uw eigen publiciteit kunt gebruiken. 

Stuur een mail naar communicatie@voedselbanknijmegen.nl met uw idee en telefoonnummer. Dan kunnen wij beoordelen wie van ons het beste contact met u kan opnemen.

Niet elke actie past

Wij kunnen jammer genoeg niet meehelpen met alle acties voor mensen die het minder hebben. Hoe hartverwarmend en sympathiek de acties vaak ook zijn, we zijn als vrijwilligersorganisatie jammer genoeg niet in staat om aan elke actie mee te helpen. Niet omdat we niet willen, maar omdat we niet kunnen, bijvoorbeeld omdat onze vrijwilligers gewoonweg de tijd niet hebben om zo’n actie goed te organiseren. En er komt bij een actie vaak veel meer kijken dan je denkt. Met de volgende acties werken we niet mee of zijn we noodgedwongen voorzichtig:

 1. Acties voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld kortingsacties die primair bedoeld zijn om meer klanten te trekken.
 2. Acties waardoor de privacy van onze klanten in het gevaar komt. Wij verstrekken geen persoonlijke gegevens van onze klanten en kunnen niet meewerken aan een actie waarin klanten rechtstreeks persoonlijk benaderd worden.
 3. Dit is ook de reden waarom we niet meewerken aan enquêtes of andere onderzoeken onder onze klanten. Onze vrijwilligers werken overigens wel graag mee!
 4. Acties waar slechts een klein deel van de klanten van profiteert. In principe moet de actie (vrijwel) ieder van onze inmiddels meer dan 700 klantgezinnen kunnen bereiken. Heeft u 700 leuke nieuwe kinderboeken over dan steken we die graag bij in de kratten. Maar wij zijn niet in staat om 10 gratis kaartjes voor LaserQuest eerlijk verspreiden.
 5. Acties met flyers. Het is in principe mogelijk om een flyer over uw actie uit te reiken aan onze klanten als zij hun pakket komen ophalen op vrijdagochtend. Dat kan alleen als onze vrijwilligers daar tijd voor hebben, want er is regelmatig een extra uitdeelactie. We overleggen graag of het uitdelen van uw materiaal in de planning past. Overigens verspreiden we alleen flyers in meerdere talen (waaronder Arabisch)
 6. Acties bij de uitgiftepunten. Als een klant zijn of haar pakket komt ophalen, moet dat in anonimiteit kunnen gebeuren voor wie dat wil en we zijn met dit soort acties daarom terughoudend.
 7. Acties die niets met voedsel te maken hebben, bijvoorbeeld het inzamelen van speelgoed voor kinderen van onze klanten. Of het organiseren van leuke uitjes voor (een klein deel) van onze 700 klanten. Het vereist te veel logistiek om voor 700 gezinnen voldoende intact speelgoed in te zamelen en dit goed (op leeftijd) te verspreiden.

We vragen uw begrip voor onze beperkingen. Maar neem alstublieft bij twijfel gerust contact op met communicatie@voedselbanknijmegen.nl.