Uw eigen actie opzetten?

Wilt u een actie opzetten voor de Voedselbank? We zijn beperkt in de ondersteuning die we kunnen bieden, maar waarderen uw initiatief!

Welke producten ontvangen we graag? U vindt hier een lijst met ​producten.

Onze vrijwilligers hebben het erg druk met het inzamelen en verspreiden van voedselpakketten. We vragen daarom om acties zoveel mogelijk zelfstandig te organiseren en uit te voeren. We kunnen helpen met: 

 • Promotiemateriaal (zie onder)
 • Kratten en/of dozen af komen geven
 • Grote hoeveelheden producten ophalen en opslaan.
 • Een ontvangst in onze loods bij het overhandigen van de resultaten. We kunnen dan ook een foto maken.
 • Als u dat fijn vindt: vermelding van uw actie op onze website of via onze social media.

Wilt u graag even overleggen? Neem dan even contact op. Dan brengen we u in contact met de juiste persoon.

Recente acties

Resultaat AH-Actie: 30 Pallets!

Resultaat AH-Actie: 30 Pallets!

Afgelopen weekend kreeg onze Voedselbank, die met een groot team van vrijwilligers alle producten van onze AH-actie heeft gesorteerd, een appje met het resultaat: Meer dan 30 volle pallets met houdbare producten.

‘ABAB Doet’ bij Voedselbank Nijmegen!

‘ABAB Doet’ bij Voedselbank Nijmegen!

Op zaterdagochtend 16 maart 2024 verwelkomde Thea Creemers van de Voedselbank Nijmegen een enthousiaste groep medewerkers van ABAB Nijmegen en Boxmeer.

Samen bundelden ze hun krachten in het kader van de activiteit ‘ABAB Doet’, met als doel onze voedselkratten een grondige schoonmaakbeurt te geven.

Promotiemateriaal

Wilt u een actie opzetten en wilt u daarbij promotiemateriaal gebruiken? Hieronder vindt u een flyer met informatie en een bestand met de gewenste producten.

Wilt u naast bovenstaande ook gebruik maken van een banner? Neem dan contact op met loodsbeheer@voedselbanknijmegen.nl.

Uw actie in beeld

Wij vinden het waardevol om uw actie of donatie onder de aandacht te brengen op onze website en via social media. Uw actie kan anderen aanmoedigen om ook een actie op te zetten. We ontvangen graag een korte tekst en een (liggende) foto via communicatie@voedselbanknijmegen.nl. We passen de tekst soms wat aan. We kunnen ook anoniem plaatsen.  

Voedsel brengen

We vragen u hoeveelheden voedsel die in een personenauto passen zoveel mogelijk zelf te brengen. Dit kan bij onze loods aan de Winkelsteegseweg 144B te Nijmegen op:

 • dinsdag 09.00-13.00 uur
 • donderdag 09.00-20.00 uur
 • vrijdag 08.00-13.00 uur

Andere tijden voor bezoek van de loods in overleg met loodsbeheer@voedselbanknijmegen.nl.

De poorten aan de Winkelsteegseweg en aan de Tarweweg zijn dagelijks om 18.00 uur gesloten. Donderdag is alleen de Tarweweg geopend tot 20.00 uur.

Voor grote hoeveelheden hebben wij transport- en opslagmogelijkheden. 

 

Niet elke actie past

Wij krijgen regelmatig verzoeken om mee te helpen met allerlei acties voor mensen dit het minder hebben. Hoe hartverwarmend en sympathiek de acties vaak ook zijn, we moeten ons als voedselbank beperken tot activiteiten die passen bij onze taak (voedselhulp) en context (een vrijwilligersorganisatie met privacy voor haar klanten).

Met de volgende acties werken we niet mee of zijn we noodgedwongen voorzichtig:

 • Acties voor commerciële doeleinden, bijvoorbeeld kortingsacties die primair bedoeld zijn om meer klanten te trekken.
 • Acties waarbij de privacy van onze klanten in het gevaar komt. Wij verstrekken geen persoonlijke gegevens van onze klanten en werken niet mee aan acties waarin klanten rechtstreeks persoonlijk benaderd worden. Dit is ook de reden waarom we niet meewerken aan enquêtes of andere onderzoeken onder onze klanten. Onze vrijwilligers werken overigens wel graag mee!
 • Acties bij de uitgiftepunten. Hierdoor komt de anonimiteit van onze klanten al snel in het geding. 
 • Acties waar een deel van de klanten van profiteert. 
 • Acties met flyers. Het uit laten delen van flyers kan alleen als onze vrijwilligers daar tijd voor hebben. We overleggen graag of het uitdelen van uw materiaal in de planning past. Overigens verspreiden we alleen flyers in meerdere talen (waaronder Arabisch).
 • Acties die niets met voedsel te maken hebben, bijvoorbeeld het inzamelen en verspreiden van speelgoed. 

Neem bij twijfel gerust contact op. 

Bent u niet in de gelegenheid om voedsel te doneren, maar wilt u wel helpen? Een gelddonatie is ook mogelijk en stelt ons in staat om gezond en vers voedsel bij te kunnen kopen, zoals groenten, fruit en eieren.