Aanmelden voedselpakket

Wilt u een beroep doen op de Voedselbank? Hieronder leest u hoe u zich kunt aanmelden. Bedenk dat onze voedselpakketten bedoeld zijn als noodhulp. Het is geen vervanging van de dagelijkse boodschappen, maar een tijdelijk steuntje in de rug bij het oplossen van financiële problemen. 

Aanvraagformulier

Vul het aanvraagformulier in om u aan te melden. Dit kan het beste gedaan worden door een bewindvoerder of andere hulpverlener of financieel begeleider. Zij hebben hier vaak ervaring mee, en hebben overzicht van de informatie die aangeleverd moet worden. Zij kunnen samen met u de aanvraag doen. Heeft u een hulpverlener, maar vult u het formulier zelf in? Geef dan wel de gegevens van uw hulpverlener op.

Geen bewindvoerder of andere hulpverlener?

Heeft u geen bewindvoerder, hulpverlener of begeleider? Er zijn verschillende instanties die u dan kunnen helpen bij het doen van de aanvraag. In de Gemeente Nijmegen is dat Bindkracht10 of bel de Stip. In de Gemeente Overbetuwe kunt u zich melden bij het Sociaal Team Overbetuwe.

Toch zelf aanmelden? Dat kan; u krijgt dan vijf weken een voedselpakket. Wij zullen dan altijd met u willen overleggen, dus zorg dat u bij aanmelding een telefoonnummer doorgeeft waarop u op dinsdag bereikbaar bent.

Lukt het u niet om zelf het aanmeldformulier in te vullen? Bel ons dan op dinsdag; u kunt dan toch vijf weken een pakket krijgen.

Ook voor aanvragen van verlenging.

De voorwaarden leest u hier

Vragen?

Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Klantbeheer is iedere dinsdag bereikbaar van 09.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 06 2311 2318. Of stuur ons een e-mail op klanten@voedselbanknijmegen.nl.

Je hoeft je niet te schamen