Aanmelden voedselpakket

Wilt u tijdelijk een beroep doen op de Voedselbank?

Dan vindt u hieronder informatie hoe u zich kunt aanmelden. Bedenk wel dat onze voedselpakketten echt bedoeld zijn als noodhulp. Het is geen vervanging van de dagelijkse boodschappen, maar een steuntje in de rug bij het oplossen van financiële problemen. Onze voedselhulp duurt maximaal drie jaar, net zo lang als de maximale periode voor schuldsanering.

Aanvraagformulier

Om u aan te melden dient een aanvraagformulier ingevuld te worden. Dit kan het beste gedaan worden door een bewindvoerder of andere hulpverlener of financieel begeleider. Zij hebben overzicht over alle informatie die aangeleverd moet worden voor de beoordeling en vaak ook ervaring met indienen. Zij kunnen samen met u de aanvraag doen.

Met het programma Microsoft Excel (onderdeel van Office) vult u samen met uw bewindvoerder het aanvraagformulierin. Stuur het ingevulde formulier per e-mail naar intake@voedselbanknijmegen.nl.

(Indien u het aanvraagformulier niet kunt openen met toelichting dan vindt u hier een aanvullend exemplaar).

Geen bewindvoerder?

Heeft u geen bewindvoerder, hulpverlener of begeleider die u kunt vragen? Er zijn verschillende instanties die u dan kunnen helpen bij het doen van een aanvraag. Maak een afspraak bij Bindkracht10, het Sociaal wijkteam of Sterker Sociaal Werk (gemeente Nijmegen) of het Sociaal kernteam Overbetuwe (gemeente Overbetuwe).

Wilt u zich toch het liefste zelf aanmelden, dan verwachten wij, dat u uitgebreide informatie aanlevert over uw financiële situatie. Wij zien dan graag uw bankafschriften in waarop uw voornaamste inkomsten en uitgaven te zien zijn. Mail het aanvraagformulier mét de benodigde papieren dan naar intake@voedselbanknijmegen.nl of maak een afspraak om op dinsdagmorgen langs te komen.

Spreekuur

Heeft u nog vragen? De intake werkt iedere dinsdag van 09.30 tot 15.00 uur. U kunt ons dan bellen op 06 2311 2318. Let op! Dit nummer is alleen op die tijd te bereiken.

Wilt u liever langskomen op ons kantoor? Dat kan op dinsdagmorgen. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken intake@voedselbanknijmegen.nl of 06 2213 4130.

Je hoeft je niet te schamen