Spelregels

Iedere dinsdag worden nieuwe aanvragen behandeld. Als uw aanvraag toegekend wordt, kunt u in principe de eerstvolgende vrijdag uw eerste pakket ophalen. Voor het uitgiftepunt Goffert en Noord geldt dat u een week later op woensdag uw pakket kunt ophalen.

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een startbrief met alle belangrijke informatie. In deze brief staat ook waar en wanneer u wekelijks uw pakket kunt afhalen. Voor het afhalen van een pakket gelden vijf spelregels:

  1. kom op de afgesproken tijd.
  2. neem zelf twee tassen mee en een koeltas om producten vers te houden.
  3. houd u aan de aanwijzingen van onze vrijwilligers bij het uitgiftepunt.
  4. behandel iedereen met respect.
  5. behandel ook het voedsel dat u ontvangt met respect. Laat voedsel dat u niet wilt gebruiken achter of ruil het met anderen.

Kunt u niet komen?

Wanneer u een keer niet kunt komen, geeft u dat aan ons door. Voor uitgifte op vrijdag meldt u dat vóór donderdag 16.00 uur. Voor uitgifte op woensdag meldt u dat vóór dinsdag 12.00 uur. U kunt  daarvoor bellen naar 06 2213 4130 of mailen naar intake@voedselbanknijmegen.nl.

Houdt u zich niet aan de spelregels?

Als u zonder af te melden uw pakket niet komt ophalen, krijgt u een waarschuwing. Als u twee keer zonder het door te geven uw pakket niet ophaalt, dan wordt u uitgeschreven.

Ongewenst gedrag wordt gemeld aan het bestuur van de Voedselbank, en u wordt onmiddellijk de toegang ontzegd. Indien mogelijk krijgt u een bevestiging hiervan per telefoon, e-mail, of op uw postadres.

Wat als uw gegevens wijzigen?

Als uw woonsituatie wijzigt bij voorbeeld door verhuizing of door verandering in de gezinssamenstelling, geeft u dit zo snel mogelijk door aan de intake. U kunt een mail sturen intake@voedselbanknijmegen.nl of u vult het wijzigingsformulier in en stuurt dit op. U kunt het formulier hier downloaden.

Spreekuur

Heeft u nog vragen? De intake werkt iedere dinsdag van 09.30 tot 15.00 uur. U kunt ons dan bellen op 06 2311 2318. Let op! Dit nummer is alleen op die tijd te bereiken.

Wilt u liever langskomen op ons kantoor? Dat kan, op dinsdagmorgen. Bel of mail ons dan om een afspraak te maken intake@voedselbanknijmegen.nl of 06 2213 4130.