Spelregels

Als klant ontvangt u in principe wekelijks een voedselpakket als aanvulling op uw eigen boodschappen. Daarbij streven we naar een verantwoorde samenstelling voor voedzaam, vers, gezond en lekker eten, en proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met uw gezinssamenstelling en speciale eisen.  Mocht de hoeveelheid uit te delen voedsel onder druk komen, dan blijven we naar rato eerlijk verdelen onder onze klanten.

Iedere dinsdag worden nieuwe aanvragen behandeld. Als uw aanvraag toegekend wordt, kunt u in principe de eerstvolgende vrijdag uw eerste pakket ophalen. Voor het uitgiftepunt Goffert en Noord geldt dat u een week later op woensdag uw pakket kunt ophalen.

Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een startbrief met alle belangrijke informatie. In deze brief staat ook waar en wanneer u wekelijks uw pakket kunt afhalen. Voor het afhalen van een pakket gelden vijf spelregels:

  1. Kom op de afgesproken tijd.
  2. Neem zelf twee tassen mee en een koeltas om producten vers te houden.
  3. Houd u aan de aanwijzingen van onze vrijwilligers bij het uitgiftepunt.
  4. Behandel iedereen met respect.
  5. Behandel ook het voedsel dat u ontvangt met respect. Laat voedsel dat u niet wilt gebruiken achter of ruil het met anderen.

Kunt u niet komen?

Wanneer u een keer niet kunt komen, geeft u dat aan ons door. Voor uitgifte op vrijdag meldt u dat vóór donderdag 16.00 uur. Voor uitgifte op woensdag meldt u dat vóór dinsdag 12.00 uur. U kunt  daarvoor bellen naar 06 2213 4130 of mailen naar intake@voedselbanknijmegen.nl.

Houdt u zich niet aan de spelregels?

Als u zonder af te melden uw pakket niet komt ophalen, krijgt u een waarschuwing. Als u twee keer zonder het door te geven uw pakket niet ophaalt, dan wordt u uitgeschreven.

Ongewenst gedrag wordt gemeld aan het bestuur van de Voedselbank, en u wordt onmiddellijk de toegang ontzegd. Indien mogelijk krijgt u een bevestiging hiervan per telefoon, e-mail, of op uw postadres.

Wat als uw gegevens wijzigen?

Als uw woonsituatie wijzigt, bijvoorbeeld door verhuizing of door verandering in de gezinssamenstelling, geeft u dit zo snel mogelijk door aan de intake. U kunt een mail sturen intake@voedselbanknijmegen.nl of u vult het wijzigingsformulier in en stuurt dit op. U kunt het formulier hier downloaden.

Vragen?

Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? De intake is iedere dinsdag bereikbaar van 09.30 tot 15.00 uur op telefoonnummer 06 2311 2318. Of stuur ons een e-mail op intake@voedselbanknijmegen.nl.