Meer hulp

Naast de Voedselbank zijn er ook andere regelingen, vergoedingen en instanties die u helpen bij financiële problemen. Op deze pagina zetten we ze voor u op een rij.

Gemeenten

Gemeente Nijmegen staat u bij als u financiële problemen heeft, met verschillende financieel experts verspreid over Nijmegen. U kunt zelf telefonisch contact opnemen of een afspraak inplannen via de website van de gemeente. Die afspraak is gratis en verplicht tot niets. Ga naar Nijmegen.nl voor meer informatie. U kunt ook langsgaan bij een buurtinformatiepunt (STIP).

Gemeente Nijmegen biedt acht vergoedingen aan voor mensen met een laag inkomen. Of u daarvoor in aanmerking komt is afhankelijk van inkomen, en sommige vergoedingen ook van vermogen. In deze flyer vindt u meer informatie over de verschillende vergoedingen.

Gemeente Overbetuwe ondersteunt ook bij financiële problemen. De gemeente kent sociale kernteams bij wie u met al uw vragen terecht kunt. Ze zijn bereikbaar op het algemene telefoonnummer 140481 of – in coronatijd – op 06 11736168 (dagelijks tot 13.30 uur). Of kijk Overbetuwe.nl voor meer informatie.

Bekijk de uitlegvideo over inkomensregelingen van de Gemeente Nijmegen

Bewindvoering

Soms is het beter uw zeggenschap over de besteding van uw inkomen gedurende enige tijd uit handen te geven aan een professionele bewindvoerder. Of dat verstandig is, kunt u ook het best laten beoordelen door een medewerker van een STIP of door het bureau schuldhulpverlening van de gemeente Nijmegen of gemeente Overbetuwe. Zij helpen u dan ook bij het vinden van een geschikte bewindvoerder.

Kledingbank

Iedereen die recht heeft op voedselpakketten van de voedselbank, kan op vertoon van de schriftelijke bevestiging van dat recht tweemaal per jaar voor het hele gezin aanspraak maken op gratis (goede, gebruikte) kleding van de Kledingbank. De kledingbank is gehuisvest in de loods naast die van de voedselbank aan de Winkelsteegseweg 144. De werkwijze en alle verdere informatie zijn te vinden op de website van de Kledingbank. De in Nijmegen gevestigde Kledingbank werkt ook voor inwoners van de gemeente Overbetuwe.

Stichting Leergeld

De stichting Leergeld werkt met financiële steun voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. De contributie van de voetbalclub, een tablet voor school, een fiets als je naar het voortgezet onderwijs gaat, noem maar op. Meer informatie vindt u op Leergeld Nijmegen of Leergeld Oostbetuwe.