Word donateur

Met uw donatie helpt u ons zoveel mogelijk gezinnen wekelijks een gezonder voedselpakket te kunnen uitreiken. Al met €2,50 per week kunnen we elk pakket aanvullen met voldoende gevarieerd, gezond en vers voedsel!

Eenmalig of periodiek doneren

JA, ik word donateur van de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe zodat gezinnen voldoende vers en gezond voedsel in hun wekelijks pakket krijgen. 

De Voedselbank krijgt voedsel dat over is van supermarkten en andere bedrijven. Daarnaast organiseren wij inzamelingsacties. Ook krijgen we donaties waarmee we gezond voedsel bij kunnen kopen, zoals verse groenten, fruit en eieren, en waarmee we de opslag, energie, transport, kratten enzovoort betalen. De Voedselbank wordt volledig door vrijwilligers gerund en krijgt alleen subsidie van de gemeente om een pand te kunnen huren.

Meer mensen helpen

Onze klanten worden zorgvuldig gescreend zodat we zeker weten dat onze pakketten terecht komen bij de mensen die het het hardste nodig hebben. Maar er zijn nog veel gezinnen in Nijmegen en Overbetuwe die onze hulp hard nodig hebben maar die om uiteenlopende redenen nu nog niet bij ons terecht kunnen. Die zouden we ook heel graag wekelijks een gevarieerd en gezond voedselpakket uitreiken.

Gezonder

Wij moeten afwachten wat we krijgen en vaak is dat te weinig om voor ieder gezin een gezond pakket samen te stellen. Juist voor onze klanten is het van belang dat zij gezond eten. Over het algemeen eten zij juist vaak goedkoop en ongezond. Terwijl gezond eten bijdraagt aan lichamelijke en geestelijke fitheid en dus minder ziekte. Daarom willen we heel graag onze klanten wekelijks meer gezond voedsel geven, zoals verse groenten, fruit en aardappelen.

U kunt uw donatie ook rechtstreeks overmaken naar NL61 RABO 0104 0832 55. Of vul het machtigingsformulier in en stuur het op.

Wilt u een periodieke gift doen die volledig aftrekbaar is? Zie dan hier voor meer informatie.

Ook gewone giften (niet periodiek) mag u aftrekken, omdat de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe een ANBI is. Dat mag echter alleen onder bepaalde voorwaarden. Meer daarover leest u op de website van de Belastingdienst.