Belastingvrij schenken met periodieke gift

We zijn blij met uw structurele steun, want daarmee kunnen wij ook in de toekomst ons werk blijven doen. Een periodieke schenking die aan een aantal voorwaarden voldoet, kunt u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Zo’n periodieke schenking mag in zijn geheel worden afgetrokken, in tegenstelling tot gewone (periodieke giften), waarvoor een drempel bestaat.

Voorwaarden periodieke schenking

Een periodieke schenking levert belastingvoordeel op als het voldoet aan deze voorwaarden:

 • U doneert minimaal 5 jaar een vast bedrag per jaar;
 • We leggen de schenking vast in een schenkingsovereenkomst.

Zo werkt het

 1. Meld u aan als donateur via dit formulier, met het gewenste bedrag en de frequentie voor afschrijven (jaarlijks, maandelijks, etc.). Uw bijdrage wordt dan via incasso automatisch afgeschreven. Als u uw gift zelf periodiek overmaakt, kunt u deze stap overslaan.
 2. Download de overeenkomst van de Belastingdienst en vul deze zo volledig mogelijk in. Let er op dat er enkele onderdelen door ons worden ingevuld. Vergeet niet te ondertekenen.
 3. Stuur ons de overeenkomst toe. Liefst per e-mail naar penningmeester@voedselbanknijmegen.nl, maar per post is natuurlijk ook mogelijk, naar het volgende adres:
  Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe
  T.a.v. Donaties en schenkingen
  Winkelsteegseweg 144 B
  6534 AR Nijmegen
 4. Wij vullen de overeenkomst verder in en sturen deze volledig ingevuld naar u retour.

Gegevens voor uw belastingaangifte

Fiscale naam: Stichting Voedselbank Nijmegen
Locatie: Nijmegen
RSIN: 814892218
Transactienummer: Uw persoonlijke transactienummer ontvangt u per e-mail zodra u zich heeft aangemeld als donateur (in stap 1.).