Medewerker Vrijwilligerszaken

jun 28, 2024 | Vacatures

Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket voedsel en ons team versterken? Meld je dan aan als Medewerker Vrijwilligerszaken bij de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Dit ga je doen

Als Medewerker Vrijwilligerszaken zorg je voor een kwantitatief en kwalitatief optimale bezetting van alle functies binnen de Voedselbank. Dat houdt in: werving, selectie en binding van vrijwilligers. Daarbij zijn jouw taken als volgt:

Opstellen van functieprofielen in overleg met teamleiders en coördinatoren. Binnen de organisatie zijn alle functies ingedeeld in een team met een teamleider. Deze werken binnen een van de vier gebieden, Klantproces, Productproces, Intake en Ondersteunend proces, ieder aangestuurd door een coördinator;

Publiceren van profielen via verschillende kanalen (intern, website Voedselbank, lokale vrijwilligerswerk websites, Indeed, LinkedIn, etc.);

Telefonische intakes met sollicitanten voor onze vrijwilligersfuncties. Dit zijn gesprekken van c.a. 10 min waarin je de persoon leert kennen en doorvraagt naar relevante vaardigheden en motivatie.

Naast jouw taken zal je samenwerken met de huidige Teamleider Vrijwilligerszaken en de Coördinator Ondersteunende Processen. We schatten in dat je 4 uur per week nodig hebt. Deze uren zijn verdeeld over de week en vallen niet op één specifieke dag. We streven er namelijk naar om teamleiders met een zoekvraag en aanmeldingen van vrijwilligers binnen enkele dagen op te volgen. Daarnaast is het goed om te weten dat je de functie grotendeels vanuit huis kunt uitvoeren en periodiek fysiek overleg hebt.

Dit ben jij

Je bent enthousiast over de bijdrage die jij kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. Daarnaast beschik je over een goede dosis humor en doorzettingsvermogen en vind je het leuk deel uit te maken van een enthousiast team van vrijwilligers.

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt inlevingsvermogen op sociaal vlak;
  • Je hebt affiniteit met Recruitment, HR en/of Personeelszaken;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt een pro-actieve instelling;
  • Je bent minimaal 4 uur per week (overdag) beschikbaar voor deze functie.

Geïnteresseerd?

Meld je aan voor deze vrijwilligersfunctie door een motivatiemail te sturen naar: vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl. Er wordt dan binnen enkele dagen contact met je opgenomen.