De Voedselbank op TV: vanaf zaterdag 6 januari om 19:05 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

jan 5, 2024 | Nieuws

In het programma reist Yvon Jaspers het land door om te koken met mensen die hulp krijgen van de voedselbank. Bovendien komen onze vrijwilligers in beeld. In heel ons land werken namelijk meer dan 14.000 vrijwilligers (waarvan ruim 250 vrijwilligers bij onze Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe).

Yvon bereidt wekelijks samen met drie klanten van de Voedselbank een maaltijd. Dit doen ze van de producten van de Voedselbank. Bovendien doen onze klanten dit niet voor zichzelf, maar voor iemand die altijd voor hem of haar klaar heeft gestaan. Het is dus niet zomaar dat producent Kleine Storm, o.a. bekend van Taarten van Abel, verantwoordelijk is geweest voor de productie van het programma.

Tijdens het koken met de komen alle onderwerpen aan bod die het leven met een beperkt budget met zich meebrengt. โ€˜Kook van jouโ€™ werpt daarbij een blik in de keuken bij mensen die hulp van de voedselbanken krijgen. Het programma laat zien dat iedereen in zoโ€™n situatie terecht kan komen en biedt daarnaast inspiratie dat lekker koken met een kleine portemonnee mogelijk is.

Vanaf 6 januari 19:00 kan je Yvon volgen in ‘Kook van jou’, geproduceerd door Kleine Storm in samenwerking met KRO-NCRV.

Foto: KRO-NCRV