€50.000 namens leden Rabobank naar voedselbanken in Gelderland Zuid

feb 24, 2023 | Nieuws

Rabobank gaat acht voedselbanken in Gelderland Zuid extra ondersteunen. De coöperatieve Rabobank wil met een bijdrage van €50.000,- de voedselbanken, haar vrijwilligers en afnemers helpen. Door de voedselbanken te ondersteunen, wordt een brede doelgroep in de samenleving geholpen. Met het toekennen van deze donaties draagt de voedselbank indirect bij aan een financieel gezond leven, een thema dat Rabobank hoog op de agenda heeft staan. 

Op donderdag 9 februari werden de voedselbanken Nijmegen Overbetuwe, Zevenaar, Rivierenland, Gemeente Druten, Montferland, Arnhem én Groesbeek en Omstreken uitgenodigd bij het Rabobank Adviescentrum in Elst. Samen met Astrid Huitink, directeur coöperatieve Rabobank, en enkele leden van de ledenraden gingen zij in gesprek over de uitdagingen waar de voedselbanken momenteel voor staan. Door de huidige inflatie en hoge energiekosten vragen steeds meer mensen hulp bij de belangrijkste hulpbronnen in ons land. Zo ook bij de voedselbanken. Enkele zagen een stijging in huishoudens van maar liefst 40%. Namens de leden van Rabobank werd aan de aanwezige voedselbanken een cheque overhandigd. Ook voedselbank Wijchen en Beuningen ontvangt een extra bijdrage. 

Samen kunnen we het verschil maken

Naast een financiële bijdrage biedt Rabobank de voedselbanken ook ondersteuning aan in de vorm van begeleiding. Binnen het programma Rabo ClubSupport Ondersteuning worden onder andere workshops georganiseerd voor het effectief inzetten van social media, communicatie en het werven van vrijwilligers waaraan de voedselbanken kunnen deelnemen. Meer informatie vind je op www.rabo.nl/gz/clubsupport  

Heb je geldzorgen en weet je niet wat te doen?

Op de landelijke site www.geldfit.nl, beschikbaar voor alle inwoners van Nederland, vind je tips voor hulp bij geldzorgen. De coöperatieve bank wil mensen helpen een stap te zetten naar een financieel gezonder leven. Door een luisterend oor te bieden en inzicht te geven in inkomsten en uitgaven. Op http://www.rabobank.nl/geldzorgen vinden klanten van Rabobank meer informatie over het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen. Zij staan klaar om te helpen met oplossingen.   

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact

Voedselbank Nijmegen Overbetuwe
Winkelsteegseweg 144 B
6534 AR Nijmegen

info@voedselbanknijmegen.nl
06 221 34 130

Bank: NL61RABO0104083255