Wat betekent het om vrijwilliger te zijn?

feb 23, 2022 | Mensen, Nieuws

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 750 gezinnen, waaronder ongeveer 700 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten een aanvullend pakket voedsel. Met ruim 200 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen aan extra voedsel en gaan we voedselverspilling tegen. Een van onze doelstellingen is om onze klanten wekelijks meer gezond voedsel geven.

Onze vrijwilligers zamelen zoveel mogelijk goed voedsel in dat anders weggegooid wordt. Daarmee bezorgen zij wekelijks veel inwoners van Nijmegen en van de dorpen in de Overbetuwe, die het extra zwaar hebben een gevarieerd voedselpakket. 

Bij de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe ben je welkom als je iets wil doen voor een ander. In deze video leggen we uit hoe dat precies in zijn werk gaat. Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Voedselbank? Bekijk dan hier onze vacatures.