Bijzondere prijs bij Zonnedak Award

apr 16, 2022 | Nieuws

De Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe was een van de drie genomineerden voor de Zonnedak Award. De Zonnedak Award is een initiatief van Power2Nijmegen. Deze organisatie bevordert de energietransitie voor de gemeente Nijmegen met allerlei projecten. Deze Zonnedak Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.  

Voorzitter Jan van Halder had onze Voedselbank ingeschreven. In 2020 heeft onze Voedselbank namelijk een unieke zonnepanelen installatie laten aanleggen. Hierdoor is ons energiegebruik tot een minimum beperkt. De installatie was compleet betaald door de stichting Volksbelang van 1895.

Op 7 april werd tijdens de Power2Nijmegen bijeenkomst de winnaar bekend gemaakt. Helaas eindigde de Voedselbank niet op de eerste prijs. De Zonnedak Award werd gewonnen door kartonfabriek Klingele CV. De prijs met een waarde van € 3.000 werd in ontvangst genomen door de manager van Klingele, maar tot ons groot genoegen besloot deze het gehele bedrag te doneren aan de Voedselbank. Bovendien zegde de leverancier GroenLeven uit Heerenveen ook nog eens een donatie toe van € 1.500.

Hartelijk dank aan deze geweldige donateurs!