Behind the scenes bij het ompakteam

feb 22, 2022 | Mensen, Nieuws

Ben jij ook benieuwd hoe het eraan toegaat ‘behind the scenes’ bij de Voedselbank? Wij spraken Ineke Brugman en Evie Heuven uit het ompakteam.

“Ik vind het fijn om me in te zetten voor een goed doel” zegt zowel Ineke (66) als Evie (19). Ze zijn blij dat ze een nuttige bijdrage kunnen leveren. Het werk is niet moeilijk. “We werken samen met een fijne club gemotiveerde mensen van alle leeftijden. Iedereen helpt elkaar, met vragen kan je altijd terecht. Eigen initiatief wordt op prijs gesteld. Ook als nieuweling zie je soms mogelijkheden om de logistiek te verbeteren.”  

Evie werkt bij de Voedselbank als stagiaire vanuit de HAN. Ze is eerstejaars Voeding en diëtetiek en werkt een halve dag per week mee in het ompakteam. Ineke is net met pensioen en werkt sinds 4 maanden in het team. Zij was leidinggevende in de kinderopvang. Ook zij werkt een halve dag per week.  

Ompakken: hoe werkt dat?

Er zijn in de loods van de Voedselbank meerdere processen gaande. De chauffeurs halen met de busjes producten op bij het regionale distributiecentrum in Arnhem, winkels en andere leveranciers. Vervolgens is er een ompakteam, dat deze producten sorteert per krat, zodat ze makkelijk te vinden zijn door het inpakteam. De zuivel en overige gekoelde producten worden door een apart team gesorteerd en inde koelboxen gestopt. Het inpakteam zorgt daarna dat de juiste producten in de kratten voor de klanten komen.  

Ineke en Evie werken in het ‘ompakteam’. De kratten die zij vullen worden klaargezet langs de band waar ’s avonds de kratten voor de klanten ingepakt worden. Erg belangrijk werk, want mede dankzij hun inzet verloopt het hele proces soepel!

Word jij onze nieuwe ompakteamleider?

Helaas vertrekt Teja als huidige teamleider van het team na jaren inzet. Zij heeft overzicht, weet wat nu uitgegeven moet worden en wat bewaard kan worden, geeft aan wat in de kratten voor de klanten moet komen en let op de veiligheid. Het team zal haar erg missen en hoopt dat er snel vervanging komt.

Lijkt het jou leuk om het ompakteam te leiden? Bekijk dan snel deze vacature.