Dit ga je doen
De inpakploegen bereiden wekelijks voor ca. 700 voedselpakketten voor bij ons op de loods. Het voedselaanbod bestaat uit samengestelde kratten en koeling- en vriesproducten die in koelboxen ingepakt worden. Op dinsdagmiddag en donderdagavond worden de kratten ingepakt via de rollerbaan. De koeling- en vriesproducten, èn het voorbereiden voor de rollerbaan wordt van tevoren gedaan, doorgaans op dinsdagochtend en donderdagmiddag.
Momenteel wordt de inpak voorbereiding op donderdagmiddag door een teamleider aangestuurd, maar we zoeken een tweede teamleider die samen met de huidige teamleider, de voorbereiding op de donderdagmiddag wil aansturen en daarnaast zelf mee wil helpen.

Het inpakken van de koeling en het voorbereiden voor de inpak op donderdagavond wordt op donderdagmiddag gedaan door een team van 8-10 vrijwilligers.
Het voorbereiden van de koeling houdt het volgende in:

  • De koeling wordt per uitgiftepunt ingepakt in koelboxen; je overlegt met team voorraadbeheer wat er in de koelboxen mee kan naar de uitgifte en bepaalt hoeveel van elk product er mee kan. Je zet de koelingproducten klaar voor het inpakteam of stuurt dit aan.
  • Voor dit werk moeten volle koelboxen getild worden, en af toe moet je de kou trotseren in de koelcel.
    Het voorbereiden van het inpakken van de kratten (wat op donderdagavond gebeurt) houdt o.a. het volgende in:
  • Samenstellen voedselpakketten in samenwerking met teamleider voorraadbeheer
  • Inventariseert wat er beschikbaar is aan producten en wat je eventueel moet overpakken
  • Je bedenkt de logistiek rondom de rollerbaan
    Voor beide delen regel je de personele bezetting en is er enige administratie benodigd voor de inpaklijsten.

Dit ben jij
Je bent enthousiast over de bijdrage die jij kunt leveren aan het werk van de Voedselbank.
Je bent fit en een trouwe medewerker die niet gauw afhaakt. Je kunt goed overweg met computerprogramma’s en e-mail. Je kunt met een stapelaar overweg of bent bereid om op korte termijn dit certificaat te behalen (dit zal de Voedselbank voor je organiseren).
Je beschikt over een goede dosis humor en doorzettingsvermogen en je vindt het leuk deel uit te maken van een enthousiast team vrijwilligers. We verwachten dat je wekelijks beschikbaar bent voor deze taak van 13.00 tot ca. 18.00. Het zou mooi zijn als je soms ook wat eerder kunt starten, denk aan 11:00; dit kun je met je mede teamleider wekelijks afwisselen.

Meer informatie
Geïnteresseerd? Je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op de loods. Je kunt je aanmelden of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met Vrijwilligerszaken via vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl