Voedselbank ontvangt Compassiepluim Nijmegen 2021

sep 23, 2021 | Nieuws

Tijdens de opening van de Vredesweek in de Bibliotheek De Mariënburg op zondag 19 september heeft Burgemeester Bruls de Compassiepluim uitgereikt aan Margriet Bosma van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Margriet: ‘’De prijs komt mij niet toe, maar alle 215 vrijwilligers van de Voedselbank. We doen het samen.’’

De Compassiepluim wordt jaarlijks uitgereikt door de netwerkbeweging Nijmegen stad van Compassie, waaraan meer dan 10 Nijmeegse organisaties zijn aangesloten. De Pluim wordt overhandigd aan een persoon, een organisatie, of voor een activiteit en is bestemd voor mensen die “harten verwarmen, mensen verbinden en welzijn bevorderen”.

Margriet Bosma is bij de Voedselbank klantgericht coördinator. Zij zet zich als vrijwilliger met hart en ziel in voor de mensen van de Voedselbank. Margriet regelt veel, steekt overal waar nodig de handen uit de mouwen en helpt mee of brengt nog voedselpakketten rond als er iets is misgegaan. Margriet zet zich samen met alle andere vrijwilligers volop in om te zorgen dat alle huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank elke week hun voedselpakket krijgen. In haar dankwoord zei Margriet: “Compassie is voor mij net dat stapje extra zetten voor een ander.”

Margriet bedankt nadrukkelijk naast alle andere vrijwilligers van de Voedselbank ook de gemeente en talloze bedrijven en instellingen die om de Voedselbank heen staan.  

Op de foto: Margriet Bosma en Burgemeester Bruls