Taugé van Evers Specials

jun 7, 2021 | Nieuws

Evers Specials B.V., een taugékwekerij uit Nijmegen, levert sinds september 2020 zakjes taugé aan onze Voedselbank. Het bedrijf is al meer dan 50 jaar taugéspecialist.

Taugé wordt gekweekt uit mungbonen. Dit zijn kleine groene boontjes. De mungbonen worden geïmporteerd uit Azië, waar nauw samengewerkt wordt met lokale boeren. Met water en onder strikte controle van temperatuur en zuurstof ontkiemen de mungbonen in Nijmegen in 7 dagen tot taugé. 

Taugé zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Daarnaast is taugé een goede bron van vitamine C en rijk aan vezels. Je ziet het product vooral terug in Aziatische gerechten, denk aan loempia’s, bami of wokschotels. Ook wordt het vandaag de dag steeds vaker in niet-Aziatische gerechten gebruikt, bijvoorbeeld in een salade of in de soep. 

Taugé is na de productie kort houdbaar, 6 dagen. Dat betekent dat de Voedselbank de zakjes op donderdag ophaalt en deze meteen op vrijdag aan de huishoudens geeft. Evers Specials wil graag wat doen voor de Nijmeegse gemeenschap. Daarom geven zij wekelijks zo’n 750 zakjes taugé aan de Voedselbank.

Wil je meer weten of zoek je recepten met taugé, kijk dan op www.eversspecials.nl 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Contact

Voedselbank Nijmegen Overbetuwe
Winkelsteegseweg 144 B
6534 AR Nijmegen

info@voedselbanknijmegen.nl
06 221 34 130

Bank: NL61RABO0104083255