Gemeente Nijmegen schenkt horecabonnen aan de voedselbank

jun 21, 2021 | Nieuws

Afgelopen maand kregen mensen bij de Voedselbank in Nijmegen een koffiebon in hun pakket die ze kunnen besteden bij verschillende horecazaken. Al in oktober vorig jaar bezorgde wethouder Petra Molenaar ruim 800 koffiebonnen tijdens een bezoek aan de Voedselbank, maar toen sloot de horeca net vanwege corona. De bonnen zijn een actie vanuit de Nijmeegse Dag van de armoede. 
 
Elk jaar op 17 oktober is het Wereldarmoededag. De gemeente Nijmegen organiseert rond die tijd altijd een grote bijeenkomst met verschillende organisaties, vrijwilligers en inwoners uit de regio. Daar wordt stilgestaan bij armoede. Kennis en ideeën over hulp bij geldzorgen worden uitgewisseld. Omdat het vorig jaar niet mogelijk was om elkaar te ontmoeten, koos de gemeente voor het alternatief van koffiebonnen van € 10,- voor de Voedselbank. 
 
Petra Molenaar, wethouder Werk en Inkomen: “Het is een klein gebaar voor mensen die in een financieel lastige situatie zitten. We willen met deze bonnen een momentje van ontspanning geven met bijvoorbeeld een kopje koffie op het terras. Met deze actie ondersteunt de gemeente tegelijk de Nijmeegse horeca en dat vinden we ook belangrijk.”

Reacties van de ontvangers:

  • “O wat fijn. Ik ben al 1,5 jaar niet weggeweest”. 
  • “Morgen ga ik met mijn dochter naar de stad om iets voor haar verjaardag te kopen. Kan ik gelijk een terrasje pakken.”