Nijmegen Fiets voor elkaar
Heeft u voedsel over?

Heeft u voedsel over?

Veel bedrijven blijven met restanten zitten. Artikelen die ‘over’ zijn of niet meer verkoopbaar zijn. In veel gevallen is hier nog prima iets mee te doen. Natuurlijk moet dit dan wel de moeite waard zijn en geen duur grapje worden. Wij hebben hiervoor goede oplossingen. Bovendien hebben wij transport- en opslagmogelijkheden. Inclusief koel-/vriescapaciteit. Wilt u samen eens kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van voedsel dat vaak ‘over’ is:

  • een bepaald artikel is uit het assortiment gehaald,
  • een etiket heeft een drukfout
  • een verpakking is niet meer actueel (bijv vanwege de feestdagen)
  • er is teveel voorraad
  • de uiterste houdbaarheidsdatum komt in zicht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als bedrijf levert u graag een positieve bijdrage. Er zijn dan ook genoeg bedrijven die hun producten aanbieden om ideële redenen. U hoeft dus uiteraard niet per se voedsel over te hebben om armoede te bestrijden. Bovendien kunt u uw restpartijen als gift boeken met 150% fiscale aftrek.

Voedsel brengen!

U kunt voedsel brengen op de volgende momenten:

Dinsdag 09.00-13.00 uur, donderdag 09.00-20.00 uur en vrijdag 08.00-13.00 uur.
Voor andere Loods tijden in overleg met Loodsbeheerder: loodsbeheer@voedselbanknijmegen.nl

De poorten aan de Winkelsteegseweg en aan de Tarweweg zijn dagelijks om 18.00 uur gesloten. Donderdag is alleen de Tarweweg geopend tot 20.00 uur.

Wilt u voedsel doneren als particulier?

Fijn dat u er zo over denkt. Verspillen is natuurlijk zonde. Helaas is het inzamelen van kleine beetjes voedsel kostbaar, maar als u iets wilt brengen dan is dat heel welkom (0nze locatie vindt u bovenstaand). U kunt hier lezen wat u kunt doen om zelf minder te verspillen. En als u zich graag inzet voor de Voedselbank? Lees dan hier wat u kunt doen.