Hoe kunt u de Voedselbank op dit moment helpen?

Voedsel doneren, fysiek meehelpen of een (eenmalige) donatie doen – je kunt ons momenteel op vele manieren helpen!

Voedsel doneren

We kunnen extra voedsel van bedrijven en particulieren goed gebruiken! U kunt de producten zelf op de loods afleveren, ook tijdens de lockdown vanaf 15 december. Bent u niet in de gelegenheid om de producten zelf af te leveren? Dan kunt u ons vragen het voedsel op te komen halen. Bel daarvoor 06 2213 4130 of mail naar voedselverwerving@voedselbanknijmegen.nl

Door zelf voedsel te brengen, blijven onze bussen beschikbaar voor ander transport. Geef voedsel alleen bij de loods af als u zich 100% fit voelt. Zo niet, laat dan een ander gaan. Komen wij voedsel bij u ophalen, dan gaan onze vrijwilligers ervan uit dat degene die het voedsel overhandigt 100% fit is: wilt u daarvoor zorgen? Onze vrijwilligers zullen afstand houden en geen handen schudden. We vragen daarvoor uw begrip.

Vrijwilligerswerk doen

Als u ons fysiek wilt helpen, stuur dan een e-mail naar info@voedselbanknijmegen.nl en vermeld daarin uw naam en telefoonnummer, zodat wij u kunnen bellen als we hulp nodig hebben.

Steun ons met een donatie

Momenteel ontvangen we nog genoeg groente en fruit om al onze klanten voldoende tegemoet te komen. We verwachten echter een groeiend aantal nieuwe klanten in de loop van dit kalenderjaar. Het is mogelijk dat we dan voedsel tekort komen. Met uw bijdrage kunnen we in dit geval gezond en vers voedsel bijkopen, en bestaande en nieuwe klanten van volledige voedselpakketten blijven voorzien.

Veelgestelde vragen

Is er nog voldoende eten om de pakketten te vullen?

Er is voorlopig nog voldoende voorraad in de loods om ieder pakket te vullen. We verwachten komend voorjaar echter een flinke toename van het aantal hulpvragers. Daarom bouwen we graag een flinke voorraad op van lang houdbare producten.