Nieuwe Voedselbank Supermarkt in Winkelcentrum Dukenburg

nov 21, 2023 | Nieuws

In 2024 opent Winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen een bijzondere voedselbank-supermarkt! Daarbij zijn we ontzettend blij met het supermarktconcept waar klanten niet langer standaard boodschappenpakketten ontvangen, maar hun eigen keuzes kunnen maken. De nieuwe locatie in Dukenburg, op de voormalige plek van Zeeman, biedt klanten de mogelijkheid om via de hoofdingang binnen te komen, met ook een zijingang voor hen die onopgemerkt willen blijven, rekening houdend met eventuele schaamte.

In het nieuws!

Recent verscheen er een artikel in de Gelderlander met een interview van Marjan Hendriks. Dit artikel is hier gratis terug te lezen: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/nijmeegse-voedselbank-opent-supermarkt-in-een-winkelcentrum-er-is-ook-een-zij-ingang~a8750f49/?cb=7c774bb6b9da97b4842c2b3e5ec7eded&auth_rd=1. Marjan benadrukt in dit interview dat het ontzettend van belang is dat klanten hun eigen keuzes kunnen maken.

Sluiting uitgiftepunten

De komst van het supermarktconcept gaat echter gepaard met de sluiting van enkele bestaande uitgiftepunten. Daarbij zijn specifieke sluitingen nog niet bekend. Na een piek in klantenaantallen na de zomer van 2022, veroorzaakt door inflatie en stijgende energieprijzen, is het aantal klanten weer iets gedaald tot 850 huishoudens, ongeveer 2200 mensen. De capaciteit van de nieuwe supermarkt moet nog worden bepaald, en enkele bestaande locaties zullen sluiten om deze te openen.

Uitdagingen

De uitbreiding naar de nieuwe supermarkt vormt een logistieke uitdaging voor Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Terwijl de huidige negen locaties wekelijks รฉรฉn dag open zijn, zal de nieuwe supermarkt vier dagen per week operationeel zijn, met ongeveer 270 vrijwilligers die al een drukke periode tegemoet gaan vanwege de feestdagen.

Openingsdatum later bekend

Hoewel de openingsdatum nog niet bekend is, is het doel om in ieder geval in de loop van 2024 de deuren te openen. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het winkelconcept via onze gebruikelijke kanalen.

Bron foto: De Gelderlander