Er is altijd licht

jan 18, 2023 | Nieuws

De documentaire “Er is altijd licht” laat zien hoe de Voedselbank een lichtpunt kan zijn voor haar klanten. Deze documentaire van Omroep Gelderland is opgenomen bij de Voedselbank Nijmegen Overbetuwe. Te zien is de loods in Nijmegen, het uitgiftepunt Elst én de mensen waar het allemaal om draait.

De Voedselbank bestaat in Nederland sinds 2002. Sjaak en Clara Sies startten toen de eerste voedselbank in Rotterdam. 20 jaar later zijn er 172 voedselbanken en 521 uitgiftepunten. In Nederland zijn 120.000 mensen afhankelijk van de gratis voedselpakketten van de Voedselbank.

‘Er is altijd licht’ geeft een inkijk in de wereld van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe en uitgiftepunt Elst. Bijzonder aan de Voedselbank is dat alle medewerkers werken op basis van vrijwilligheid. Over de schouders van vrijwilligers in Nijmegen en Elst kijken we mee met het proces achter de uitgifte van de pakketten. En dat in een maand die voor veel mensen extra lastig is: december.

Bij de Voedselbank probeert men in deze periode altijd iets extra’s te bieden. Zo zien we een jonge vrouw die door gezondheidsklachten afhankelijk is van de Voedselbank. Zij wordt in de decembermaand verrast wordt door een extra attentie: vrijkaarten voor het Mega Piraten Festijn in het Gelredome. Daarmee krijgt ze de kans om haar favoriete artiesten te ontmoeten. Er wordt haar een hart onder de riem gestoken om te blijven geloven in betere tijden. Want hoe het ook loopt in het leven, er is altijd licht.

Film gemist? Je vindt ‘m hier:  GLD_DOCU_Er is altijd licht.mp4