Inzamelactie Albert Heijn

aug 30, 2021 | Nieuws

Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”.

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% (36.858 kinderen) .
Speciaal voor deze kinderen, start vandaag de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september. 

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. Deze week zijn alle scholen weer begonnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou dus fantastisch zijn als we deze week veel ontbijtproducten inzamelen voor gezinnen die klant zijn bij de voedselbank!”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland.

Deze 8 winkels doen mee voor voedselbank Nijmegen-Overbetuwe:

AH Molenweg 111

AH Daalseweg 200

AH Groenestraat 261 263

AH St Jacobslaan 61

AH Meijhorst 7001

AH Zwanenveld 5505

AH Valburgseweg 20, Elst

AH Beatrixplein 15, Zetten 

Lijst met gewenste producten: 

ah melk hagelslag
ah krokante muesli noot ah cornflakes
ah havermout
ah mix for pancakes
ah rozijnen
ah pindakaas naturel
ah ontbijtk rp roz
ah ontbijtk naturel
ah Fruitbiscuits appel
ah appelstroop
ah olie
ah vis in blik

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland
Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.