Brood van bakkerij ’t Kraayennest

jun 17, 2021 | Nieuws

’t Kraayennest is een familie bedrijf gevestigd in Nijmegen, met de derde generatie aan het roer. Het bedrijf bestaat sinds 1937 en levert sinds 7 jaar broden aan onze voedselbank. 

In de centrale bakkerij komt de lucht van vers brood je tegemoet. Dit is de plek waar alle brood voor de 9 bakkerij winkels, bedrijfsrestaurants, supermarkten, hotels en zorginstellingen in Nijmegen en omgeving gebakken wordt.

’t Kraayennest nam 7 jaar geleden 2 winkels in Wijchen over. Vanaf dat moment werd de focus gelegd om ook ’s middags vers brood te leveren. Dit leverde veel nieuwe klanten op, maar er bleef einde van de middag brood over. Weggooien van voedsel vond de bakkers familie zonde. Het moest een goede bestemming krijgen.

Er werd contact gelegd met de Voedselbank, die op zoek was naar een bakker. Vanaf dat moment wordt einde middag het overgebleven brood gesneden, door de vrachtauto’s van de bakkerij opgehaald en worden ze ingevroren. Op donderdag middag haalt de voedselbank bus de broden op, om deze op vrijdag te distribueren in de uitgifte punten. Toen het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de voedselbank steeg, groeide ook ’t Kraayennest er in mee en zorgt dat er wekelijks 500-700 broden overblijven voor de Voedselbank.

’t Kraayennest streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en bespaart energie in de bakkerij en het transport, van de aanvoer van granen tot de distributie naar de winkels, beperkt de afvalstromen en streeft naar het voorkomen/verminderen van voedselafval en verpakkingsmateriaal. Een deel van de 110 medewerkers bestaat uit werknemers met een beperking.

Voor meer informatie zie www.kraayennest.nl