Nijmegen Fiets voor elkaar
Aanmelden

Aanmelden?

Wilt u tijdelijk een beroep doen op de Voedselbank?

Dan vindt u hieronder informatie hoe u zich kunt aanmelden. Bedenk wel dat onze voedselpakketten echt bedoeld zijn als noodhulp. Het is geen vervanging van de dagelijkse boodschappen, maar veeleer een steuntje in de rug bij het oplossen van financiële problemen. Onze voedselhulp kan maximaal drie jaar duren, net zo lang als de maximale periode voor schuldsanering.

Hoe meldt u zich aan?

Om u aan te melden dient een aanvraagformulier ingevuld te worden. Dit kan het beste gedaan worden door een bewindvoerder of andere hulpverlener of financieel begeleider. Zij hebben overzicht over alle informatie die aangeleverd moet worden voor de beoordeling en vaak ook ervaring met indienen. Zij kunnen samen met u de aanvraag doen.

Met het programma Microsoft Excel (onderdeel van Office) kan het Aanvraagformulier-2019 ingevuld worden. Stuur het ingevulde formulier per e-mail naar intake@voedselbanknijmegen.nl

Heeft u geen bewindvoerder, hulpverlener of begeleider die u kunt vragen? Er zijn verschillende instanties die u dan kunnen helpen bij het doen van een aanvraag.

Maak een afspraak bij Bindkracht10 www.inter-lokaal.nl/materiele-dienstverlening/, het Sociaal wijkteam https://www.sterker.nl/sociaal-wijkteam/ of Sterker Sociaal Werk https://www.sterker.nl/ (voor de gemeente Nijmegen) of het Sociaal kernteam Overbetuwe http://www.kernteamsoverbetuwe.nl/default.aspx (voor de gemeente Overbetuwe).

Wilt u zich toch het liefste zelf aanmelden, dan verwachten wij, dat u uitgebreide informatie aanlevert over uw financiële situatie. Wij zien dan graag uw bankafschriften in waarop uw voornaamste inkomsten en uitgaven te zien zijn. Mail het aanvraagformulier mét de benodigde papieren dan naar intake@voedselbanknijmegen.nl of kom langs op het spreekuur.

Spreekuur elke dinsdag van 9.30-14.00 uur

U kunt met uw papieren langskomen op het spreekuur, zodat wij kunnen helpen met invullen. Wij hebben elke dinsdag spreekuur van 9.30 uur tot 14.00 uur in het kantoor aan de Winkelsteegseweg 144 B, 6534 AR Nijmegen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons elke dinsdag tussen 9.30 en 16.00 uur bellen op 06 2311 2318. Let op! Dit nummer is uitsluitend op die tijd te bereiken!