Nijmegen Fiets voor elkaar
8e uitgiftepunt

VOEDSELBANK NIJMEGEN – OVERBETUWE OPENT 12 JUNI ACHTSTE UITGIFTEPUNT
In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen die (tijdelijk) minder besteedbaar inkomen hebben waardoor ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor zichzelf of hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. Met ruim 150 vrijwilligers deelt Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe wekelijks een zo gevarieerd en gezond mogelijk voedselpakket uit aan zo’n 700 huishoudens.

Nieuw uitgfitepunt Goffert

Daar komt nu een extra uitgiftepunt bij, Goffert aan de Kolpingstraat 2a in Nijmegen.
De afgelopen 2 à 3 jaar zien we een gestage groei van het aantal klanten op alle uitgiftepunten in Nijmegen. We merken dat dit nu al een behoorlijk beslag legt op de capaciteit van de huidige uitgiftepunten.
Om die reden zijn we op zoek gegaan naar oplossingen. In tegenstelling tot onze andere uitgiftepunten delen we hier pakketten uit op de woensdagochtend. Hiermee bieden we onze klanten een alternatief voor de vrijdag en bovendien geeft dat voor de houdbaarheidsdata meer speelruimte. Dus minder verspilling!

Extra uitdaging
Een extra uitgiftepunt heeft natuurlijk ook consequenties voor onze organisatie. Er moeten door de week extra voorbereidingen gedaan worden op andere dagen en elke week op woensdag naar het uitgiftepunt gebracht worden. Een extra klus voor de vrijwilligers,
Dit betekent dat wij heel blij zijn met meer vrijwilligers en vooral ook voor het nieuwe uitgiftepunt Goffert. Op dit moment (13 mei 2019) hebben wij voldoende aanmeldingen van nieuwe vrijwilligers voor dit uitgiftepunt.

Extra donaties noodzakelijk
Een nieuw uitgiftepunt betekent ook extra kosten, bijvoorbeeld voor transport. Ook zijn extra giften noodzakelijk om elke week een voldoende vers, gezond pakket te kunnen aanreiken aan alle ruim 700 huishoudens. Met een maandelijkse bijdrage van €10 kunnen we een gezin wekelijks een voldoende gezond voedselpakket geven. Wilt u zo ook een handje helpen?
Ga naar www.voedselbanknijmegen.nl/wat-u-kunt-doen/steun-de-voedselbank/ of maak rechtstreeks uw donatie over op ons banknummer NL61RABO0104083255 t.n.v. Voedselbank Nijmegen.