Ben je een maatschappelijk betrokken persoon en wil je graag betekenisgevend werk verrichten? Wil jij een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijk voorraadbeheerproces voor onze Voedselbank? Meld je dan direct aan als Voorraadbeheerder voor de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe.

Dit zijn wij

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week een aanvullend pakket voedsel aan zo’n 1000 gezinnen, waaronder meer dan 1200 kinderen, in Nijmegen, Elst en ZettenMet ongeveer 220 enthousiaste vrijwilligers helpen we kwetsbare mensen aan extra voedsel en gaan we daarmee tegelijkertijd voedselverspilling tegen.

Dit ga je doen

Als Voorraadbeheerder vervul je een belangrijke rol binnen het logistieke onderdeel van onze organisatie. Daarbij is het van belang dat je goed kunt plannen, handig met systemen bent en om kan gaan met hectiek.

Hierbij wat meer informatie over het proces en met welke taken je te maken zult krijgen:

  1. Voedsel komt op verschillende momenten bij ons binnen op de loods. Daarbij maken we namelijk gebruik van verschillende bronnen. Denk aan donaties, centrale aanvoer en het inkopen van voedsel bij tekorten.
  2. Omdat het wekelijks verschilt wat er binnenkomt dien je als Voorraadbeheer specialist ter plekke te besluiten hoe/wat. Op basis van enkele randvoorwaarden wordt er een lijst opgemaakt met wat er binnen is gekomen. Daarbij maak je een screening van voedsel en breng je tekorten in kaart. Vervolgens worden tekorten bijgekocht door het team voedselverwerving.
  3. Op de dinsdag en de donderdag staan er altijd mensen van het Voorraadbeheerteam paraat om samen met de inpakteams de samenstelling van de krat te bepalen. Dit gebeurt wekelijks op dinsdag en donderdag.

Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket aan voedsel of ben je benieuwd naar onze andere vrijwilligersfuncties? 

Solliciteer dan op deze vacature via vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl! Zodra we jouw sollicitatie binnen hebben, nemen we direct contact met je op. Je bent daarnaast van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken in onze loods.