Ben je een maatschappelijk betrokken persoon en wil je graag betekenisgevend werk verrichten? Wil jij een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijk voorraadbeheerproces voor onze Voedselbank? Meld je dan direct aan als Voorraadbeheerder voor de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe (8-12 uur per week).

Dit ga je doen

Als Voorraadbeheerder vervul je een belangrijke rol binnen het logistieke onderdeel van onze organisatie. Daarbij is het van belang dat je goed kunt plannen, handig met systemen bent en om kan gaan met hectiek.

Hierbij wat meer informatie over het proces en met welke taken je te maken zult krijgen:

  1. Voedsel komt op verschillende momenten bij ons binnen op de loods. Daarbij maken we namelijk gebruik van verschillende bronnen. Denk aan donaties, centrale aanvoer en het inkopen van voedsel bij tekorten.
  2. Omdat het wekelijks verschilt wat er binnenkomt dien je als Voorraadbeheer specialist ter plekke te besluiten hoe/wat. Op basis van enkele randvoorwaarden wordt er een lijst opgemaakt met wat er binnen is gekomen. Daarbij maak je een screening van voedsel en breng je tekorten in kaart. Vervolgens worden tekorten bijgekocht door het team voedselverwerving.
  3. Op de dinsdag en de donderdag staan er altijd mensen van het Voorraadbeheerteam paraat om samen met de inpakteams de samenstelling van de krat te bepalen. Dit gebeurt wekelijks op dinsdag en donderdag.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Meld je aan voor deze vrijwilligersfunctie door een motivatiemail te sturen naar vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl. Er wordt dan binnen enkele dagen contact met je opgenomen.