Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket voedsel? Meld je dan aan als teamleider Inpakploeg voor de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Dit zijn wij

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een goede maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 900 huishoudens, waaronder veel kinderen, in Nijmegen en in de gemeente Overbetuwe een aanvullend pakket voedsel. Met ruim 250 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen aan extra voedsel en gaan we voedselverspilling tegen. Een van onze doelstellingen is ook om het uit te geven voedselpakket steeds gezonder van samenstelling te laten zijn.

Dit ga je doen

We zoeken een teamleider inpakploeg voor de vrijdagmiddag van 13:30 – 17:00 om voor ca. 80 huishoudens de producten klaar te zetten.

Het team bestaat uit ca. 4-5 vrijwilligers, incl. de teamleider.

De producten worden uit de stellingen gehaald met behulp van een stapelaar, de omverpakking wordt verwijderd en de juiste aantallen worden geteld. Wanneer alle producten klaargezet zijn wordt alle emballage opgeruimd en wordt er schoongemaakt. De inpakploeg kenmerkt zich door hard werken en een goeie werksfeer.

Als teamleider stuur je aan, bedenk je oplossingen als dingen anders gaan dan verwacht en ben je aanspreekpunt voor o.a. voorraadbeheer (die aangeeft welke producten uitgegeven mogen worden). Daarnaast werk je de inpaklijst bij (in Excel), houd je de bezetting van je team in de gaten en lees en reageer je op e-mails voor de inpakploeg.

Dit ben jij

Je kunt werken met een stapelaar of bent bereid hiervoor een cursus te volgen (dit zal door de Voedselbank georganiseerd worden).

Je bent fit en een trouwe medewerker die niet gauw afhaakt. Je beschikt over een goede dosis humor en doorzettingsvermogen en je vindt het leuk deel uit te maken van een enthousiast team vrijwilligers. We verwachten dat je minimaal eens in de twee weken beschikbaar bent op vrijdagmiddag van 13:30 – 17:00.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op de loods. Je kunt je aanmelden of meer informatie verkrijgen door contact op te nemen met Vrijwilligerszaken via vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl.