Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket voedsel en ons team versterken?

Dit zijn wij

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een goede maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 900 huishoudens, waaronder veel kinderen, in Nijmegen en in de gemeente Overbetuwe een aanvullend pakket voedsel. Met ruim 250 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen aan extra voedsel en gaan we voedselverspilling tegen. Een van onze doelstellingen is ook om het uit te geven voedselpakket steeds gezonder van samenstelling te laten zijn.

Dit ga je doen

De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe kent negen uitgiftepunten waar onze huishoudens hun voedselpakket kunnen ophalen. Als medewerker van een uitgiftepunt werk je in een team van zes waarin een teamleider alles aanstuurt. Je zet van tevoren de voedselpakketten klaar die gebracht worden door de chauffeurs en vanaf de openingstijd deel je het voedselpakket uit.

Het uitgiftepunt Elst heeft uitgifte op vrijdagmiddag van 14:45 – 15:45. Vanaf ca. 13.00 wordt alles klaar gezet, en na afloop wordt alles weer opgeruimd. De locatie zit in Gebouw De Ruimte, St. Maartenstraat 32b te Elst. Houd er rekening mee dat er kratten en koelboxen moeten worden getild met een gewicht van ca. 20 kg.

Dit ben jij

Je bent enthousiast over de bijdrage die jij kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. Je bent fit, een trouwe medewerker en voor een langere periode beschikbaar op vrijdagmiddag, minimaal 1 keer per twee weken van 13.00 tot 17.00 uur. Je vindt het leuk om deel uit te maken van een team vrijwilligers die samen zorg dragen voor een goede en vriendelijke overdracht van de voedselpakketten aan onze klanten.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Je bent van harte uitgenodigd om een keer mee te kijken bij een uitgiftepunt om te kijken of het wat voor je is. Neem contact op met vrijwilligerszaken@voedselbanknijmegen.nl.