Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket aan voedsel? Meld je dan aan als communicatiemedewerker (4-6 uur) voor de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe

Dit zijn wij 

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 700 gezinnen, waarvan 1000 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten een pakket extra voedselMet zo’n 200 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen aan voedsel en gaan we voedselverspilling tegen. 

Dit ga je doen 

Het doel van je rol als communicatiemedewerker is het vergroten van de zichtbaarheid van de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Je zet jouw creativiteit in zodat de onze voedselbank zichtbaarder wordt in de reguliere-, online- en sociale media. Je schrijft artikelen voor onder andere de interne en externe nieuwsbrief, de website, Facebook en Instagram. Daarnaast onderzoek je de mogelijkheden om LinkedIn in te zetten richting de meer zakelijke partijen. Je schrijft en verstuurt persberichten op verzoek van het bestuur. Soms kun je meewerken aan toffe producties, zoals een nieuwe video voor de Voedselbank.

Dit ben jij 

Jij hebt oog voor wat er moet gebeuren: je bent proactief en creatief. Ook ben je flexibel en wil je jouw vlotte pen inzetten om bekendheid te generen voor activiteiten van en voor de Voedselbank. Daarnaast vind je het leuk om soms interviews af te nemen en te schrijven over de Voedselbank. Hiervoor zet je onze website en social media kanalen in. Het is daarom fijn als je enige ervaring hebt met social media. En niet geheel onbelangrijk: je voelt je verbonden met de doelstellingen van de Voedselbank.

We zoeken iemand die 4-6 uur per week beschikbaar is. Ervaring met WordPress en Canva of Photoshop is een pre. Je hoeft voor deze functie geen communicatieopleiding/achtergrond te hebben.

Wij bieden 

Een afwisselende vrijwilligersfunctie. Je doet het werk niet in je eentje maar werkt samen met een team enthousiaste mensen met en zonder ervaring op het gebied van communicatie, maar allemaal met het hart op de juiste plek. Flexibel werk, goed in te passen in je beschikbare tijd. En vooral heel dankbaar werk. Ook bij externe relaties waarmee je contact gaat hebben zul je veel sympathie en medewerking ervaren.

Meer informatie 

Geïnteresseerd? Of wil je meer informatie? Stuur een bericht naar communicatie@voedselbanknijmegen.nl of neem contact op Sasja Kamil (06-44616496) Patricia van Hooff (06-22927339).