Ink Bomb releaset vandaag akoestische Bad Cop / Bad Cop-cover voor goed doel

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb verkoopt vanaf vandaag een akoestische cover voor een goed doel: Broken van Bad Cop / Bad Cop. Het viertal doneert de volledige opbrengst aan Voedselbank Nijmegen Overbetuwe.

Speciale akoestische cover voor de Voedselbank

Voor Ink Bomb is het na vier keer inmiddels traditie om rond kerst een akoestische cover uit te brengen voor een goed doel. Dat de muzikanten nu in mei een vergelijkbaar project opzetten, komt doordat ze graag iets positiefs willen bijdragen aan de problemen die deze pandemie in hun eigen stad veroorzaakt.

Zanger Joost Hoedemaeckers licht toe: “Via Voedselbank Nijmegen Overbetuwe komen de donaties terecht bij de mensen die het het hardst nodig hebben. Je ziet enerzijds dat meer mensen een beroep doen op de voedselbank, bijvoorbeeld doordat hun inkomen plotseling wegvalt. In de regio Nijmegen zijn nu 800 huishoudens afhankelijk van de voedselbank. Anderzijds hebben supermarkten minder voedsel over. Er is daardoor meer geld nodig om mensen complete voedselpakketten te kunnen blijven bieden.”

“Verder is het ook zo dat de bandplannen die we hadden, opeens wegvielen,” vult bassist Arina Banga aan. “Optredens vielen weg, repeteren kon ook niet meer. Met dit project konden we als band toch actief blijven.”

Op afstand opgenomen

Voor de vijfde editie van de donatiecover koos Ink Bomb voor een nieuwe aanpak: de cover is niet volledig opgenomen in Fiction Studion, de studio van Ink Bomb-gitarist Quirijn Foeken.

“Dit keer waren we door de situatie nou eenmaal beperkt, want we konden niet samenkomen. De gitaar is opgenomen in mijn studio. Joost heeft daarop thuis een kleine set-up gebouwd om zijn vocalen op te kunnen nemen. Je hebt dan niet de interactie in de studio die je normaal hebt, maar dat past wel bij deze tijd.”

Koop het nummer en steun de Voedselbank

De cover is voor iedereen gratis te beluisteren op Bandcamp. Wie het nummer als mp3 wil kopen en zo wil bijdragen aan Voedselbank Nijmegen Overbetuwe, kan dit op twee manieren doen.

  • Maak uiterlijk voor 1 juli minimaal € 3 over naar NL76TRIO0379211440 op naam van Q.O.B. Foeken onder vermelding van ‘pandemiedonatie’ en je mailadres. De band stuurt je de mp3 dan per e-mail toe.
  • Betaal via Paypal of een creditcard via de Bandcamppagina van Ink Bomb.

100% van de donaties gaat naar Voedselbank Nijmegen Overbetuwe.