Wil jij ook een bijdrage leveren om onze klanten wekelijks te voorzien van een gezond pakket voedsel? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de vacature Chauffeur Noodbezorging voor de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Dit zijn wij

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 700 à 750 gezinnen, waaronder meer dan 1000 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten een aanvullend pakket voedsel. Met ongeveer 150 enthousiaste vrijwilligers helpen we mensen aan extra voedsel en gaan we voedselverspilling tegen.
Een van onze doelstellingen is om onze klanten wekelijks meer gezond voedsel geven.

Dit ga je doen

In je rol als chauffeur Noodbezorging breng je, met je eigen auto, op vrijdagmiddag pakketten vanuit de loods naar het huisadres van verschillende klanten die die betreffende week onmogelijk zelf hun pakket kunnen (laten) ophalen. Omdat het incidentele noodbezorging betreft zijn de routes wekelijks anders; de ritten zijn in Nijmegen en Nijmegen-Noord. Doorgaans zijn er twee tot zes adressen die bezorgd moeten worden.
Je zult deze taak delen met een collega-noodbezorger zodat je twee-wekelijks bezorgd.

Dit ben jij

Je bent enthousiast over de bijdrage die jij kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. Je beschikt over een eigen auto waarmee je bereid bent de bezorgingen te doen (je hebt recht op reiskostenvergoeding) en bent voor een langere periode beschikbaar op vrijdagmiddag van 13.00 – 17:00. Daarnaast is het voor deze taak belangrijk dat je zonder vooroordelen, discreet en integer de voedselpakketten bezorgd.


Meer informatie

Geïnteresseerd? Voor nadere inlichtingen over deze vrijwilligersvacature kun je contact opnemen met Wim Huveneers, teamleider Transport Voedselbank Nijmegen, tel. 06 4790 4620. Je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op de loods. Meer informatie via e-mail info@voedselbanknijmegen.nl